Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı

ULUSLARARASI SPOR BİLİMLERİ KONGRESİ DÜZENLEDİK

Bölüm Başkanlığı olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniveritesi'nde ilk kez spor bilimleri alanında bir kongre düzenledik.

10-13 EYLÜL 2015

ULUSLARARASI SPOR BİLİMLERİ KONGRESİ

 

Rektörümüz Prof. Dr. Yücel ACER’ in izni ile Bölüm Başkanlığımız ULEAD ile işbirliği yaparak Çanakkale’de ilk kez geniş katılımlı bir “Spor Bilimleri Araştırma Kongresi” düzenlemiştir.

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı nedeniyle Çanakkale Savaşlarında şehit olan üniversite öğrencilerinin ve tüm şehitlerimizin anısına “Spor, Barış ve Dostluk”  temalı Uluslararası Spor Bilimleri Araştırma Kongresi’ne alanında başarılı olan  yerli ve yabancı akademisyenler katılım sağlamışlardır.

Ayrıca İngiltere’de Spor Psikolojisi alanında önemli çalışmaları olan Dr. David FLATCHER ile Premier Lig takımlarından Mancester City takımında deneyimleri olan Psikolog Recep GÖRGÜLÜ davetli konuşmacı olarak katılım sağlamışlardır.

Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Mirza TOKPUNAR’ın ev sahibi olarak karşıladığı kongreye, ülkemizden Beden Eğitimi ve Spor alanında seçkin BESYO Müdürleri ve Spor Bilimleri Fakültelerinin Dekanlarının katılımı ile, ÇOMÜ Spor alanında dikkatleri çekmiştir.

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad KARACABEY, Elazığ Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz ASLAN, Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz TAŞKIRAN, Karadeniz Teknik Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan KALKAVAN, Balıkesir Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Zekeriya GÖKTAŞ, Girne Amerikan Üniversitesinden Eski Ege Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Birol DOĞAN, Kıbrıs Milli Eğitim Bakanlığı Beden Eğitimi Öğretmeleri Başkanı Leyla FEDAİ, İngiltere Bangor Üniversitesinden Dr.David FLATCHER’in ve üniversitelerimizden birçok bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanın katılımları ile ÇOMÜ beden Eğitimi ve Spor alanında gerçek bir prestij elde etmiş ve tüm katılımcılar kongre ve sosyal programdan memnun kalarak Çanakkale’den ayrılmışlardır.

Ayrıca Kongreyi Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri ve Antrenörleri bazında takip ederek kendileri için adeta bir hizmet içi eğitim yaratmış ve bilim insanları ile birebir sohbet etme hatta özel eğitim imkânı sağlamışlardır.

Kongrenin amacına ulaştığı gözlenmiş olup tekrarının artan katılımcı sayısı ve kaliteli bilfdiriler ile sağlanması için çalışmalara başlanmıştır.