Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı

ÇOMÜDEN SPORDA ŞİDDET VE TARAFTARLIK EĞİTİMİNE DESTEK

Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale İl Emniyet müdürlüğü ve Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Sporda Şiddet ve 6222 sayılı Yasa” konulu seminerlerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Okt.Deniz Ünver’i görevlendirerek destek verdi.

ÇOMÜDEN SPORDA ŞİDDET VE TARAFTARLIK EĞİTİMİNE DESTEK

Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale İl Emniyet müdürlüğü ve Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Sporda Şiddet ve 6222 sayılı Yasa” konulu seminerlerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Okt.Deniz Ünver’i görevlendirerek destek verdi.

Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü toplantı salonunda sabah gerçekleşen ilk seminer Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşirken, Akşam oturumuna taraftar liderleri katıldılar. Seminere, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Okt. Deniz Ünver, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Serkan Çelikkanat, davetli konuşmacı olarak katıldılar.

Seminerde ilk sözü alan Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş yaptığı konuşmada şunları ifade etti. “Spor ’da fanatik taraftarlık olarak değil, iyi bir spor kültürüne gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda birçok çalışmalarımız var. Gençleri spora teşvik etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bilgisayar bağımlılığından gençlerimizi kurtarıp, spora yönlendirmemiz lazım. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü olarak yoğun olarak çalışıyoruz dedi.

Sporda Şiddet başlıklı sunumu gerçekleştiren Deniz Ünver, sunum öncesinde, büyük takımların taraftar liderlerini 17 Gençlik taraftar grubu ile Çanakkale’ye getirerek İlimizde bir ilki gerçekleştirip taraftar sorunlarını, şiddeti ve yasaları tartışmıştık. Daha sonraki yıl aynı kadro Fethiye’de buluşup önemli konularda çalışmalar yapmıştık. Bugün gelinen nokta bizim nerdeyse 10 yıla yaklaşan süre önce yaptıklarımızdır. Yıllardır Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş, Bursa, Ankaragücü gibi büyük tribünlerin liderleri ile dostluğumuz ve fikir alışverişimiz sürüyor. Sporda şiddetin temelindeki problemleri veya çözümleri devamlı paylaşıyoruz. Bugün sizlere stadyumlardaki ve salonlardaki şiddet olaylarının altındaki gerçekleri anlatacağım. Sorumlularından bahsedeceğim. Hep birlikte bir spor kültürü oluşturmaya ve bu tür olaylardan uzaklaşmaya ihtiyacımız var dedi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Serkan Çelikkanat ise 6222 sayılı yasanın içeriğindeki suçları ve cezaları anlatan bir sunum gerçekleştirerek eğitim verdi.