Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı

25.YIL FUTBOL ŞAMPİYONU FEN EDEBİYAT OLDU

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) kuruluşunun 25. Yılı etkinlikleri kapsamında Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları arasında gerçekleştirilen ÇOMÜ Spor 17’nin futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.

Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanlığının koordinatörlüğünde devam eden  ve Dardanos Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, 25. Yıl Kutlama Komitesi Başkanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit VE Bölüm Başkanımız Deniz Ünver katıldı. 

Fakülteler arası yapılan futbol müsabakalarında şampiyon Fen Edebiyat Fakültesi olurken, Meslek Yüksekokulları arasındaki turnuvada ise şampiyonluğa Çan Meslek Yüksekokulu ulaştı. 

Öğrencilere seslenen Rektör Acer, üniversitenin sadece eğitimden ibaret olmadığını belirterek “Sizleri karşımda gördüğüm zaman üniversiteyi gerçek anlamda yaşayan öğrenciler olarak görüyorum çünkü üniversite sadece ders değil bunun yanı sıra kültürel ve özelliklede sportif faaliyet demek.” dedi. 

Geçen yıl mezun olan bir öğrenciyle sohbetini aktaran Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Öğrencimiz buruk bir şekilde mezun olduğunu çünkü kampüste yeteri kadar spor yapamadığından şikayetçiydi. Biz sporu üniversite dersler kadar önemli bir faaliyet olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah tenis, basketbol oynayabileceğiniz ve halter de yapabileceğiniz bir ortam oluşturacağız.” şeklinde konuştu. 

Spor yapmayı çok sevdiğini, her gün düzenli koşu yaptığını ve zaman zaman da futbol oynadığnı ifade eden Rektör Acer sporun insana meziyetler kazandırdığını, hayatımızın yoğunluğunun spora ayıracak vaktimizi çalmaması gerektiğini söyledi ve dereceye giren takımların sporcuları ile hocalarını tebrik etti.