Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı

Okt. Deniz ÜNVER Makedonya’daki Etkinliklerde Görev Yaptı.

5-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Başbakanlık TİKA, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu, Türkiye Güreş Federasyonu, MATÜSİTEB, Halkbank, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Valandova Belediyesi ve Princess Group İnternational’in katkılarıyla bu yıl 25’incisi düzenlenen 25.Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivalinin genel organizasyon kurulunda bulunan Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Okt.Deniz ÜNVER, şenlikler kapsamında bulunan bazı etkinliklerde görev yaptı.

Etkinlikler kapsamında Valondova’da, Galalatasaray ve Lazio’da oynayan ünlü futbolcu Pandev’in katılımı ile başlayan  Uluslararası Hıdırellez Futbol Turnuvasında Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan Deniz ÜNVER, Makedonya’daki yetkililerden, 2017 turnuvasına ÇOMÜ Futbol takımımızın davetini aldı.

Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan yağlı güreş kültürünün yaşatıldığı ve Türkiye Güreş Federasyonunun himayelerinde yapılan yağlı güreş şampiyonasında görev alan Deniz ÜNVER,  2017 yılı için Çanakkale ve Üniversitemizde bulunan yağlı güreşçilerinde bu turnuvaya katılımlarının mümkün olacağını belirtti.

Deniz ÜNVER, etkinliklerin diğer gününde yapılan ve 7 ülke 53 ekibin katıldığı Balkan Halk oyunları yarışmasında da jüri üyeliği yaptı.

Kültür Bakanlığımızın görevlendirdiği Ses ve Saz Sanatçıları 3 ayrı ilde konser verdiler. Ayrıca Yunus Emre Kültür Merkezi ve TRT’nin katkıları ile Başkent Üsküp’te düzenlenen Balkan Şarkıları programı gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında 09 Mayıs 2016 günüde 21.Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu Üsküp’te gerçekleştirildi. 7 Ülkeden 143 bildirinin sunulduğu sempozyumuna, ÇOMÜ öğretim elemanı ve düzenleme kurulu başkanı olan Okt. Deniz ÜNVER, T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür ŞÖLENDİL, Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih MURAT, Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl HOCA, Hıdrellez Bahar Şenlikleri Festivali Başkanı Dr.Şenol Tahir, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet SAMSAKÇI, MANU temsilcisi Numan ARUÇ, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan NASRATTINOĞLU, Halkbank İcra Kurulu Başkanı Necdet PALAKÇI,7 ülkeden bilim adamları ve  diğer davetliler katıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin destekleri ile kurulan ve Avrupa’da Türkçe dil ile eğitim veren Sempozyumun paydaşlarından Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fadıl HOCA ile bir araya gelen ÜNVER, ÇOMÜ hakkında bilgiler vererek Rektörü Çanakkale’ye davet etti.Rektör HOCA’da Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olan ve Balkanlara yakın olan ÇOMÜ ile işbirliği anlaşmaları yapmak istediklerini söyledi.

10 Mayıs 2016 günü USAID  ve Macedonian CİVİC Education Center tarafından gerçekleştirilen Öğretmenlerin Profesyonel ve Kariyer Gelişim Projesinde “Sadece ders anlatan öğretmen olmayın” isimli sunumunu katılımcılarla paylaştı.